Red-Gsm - Forum o Mobitelima


Go Back   Red-Gsm - Forum o Mobitelima > Mobilna Telefonija > Mobilni Operateri


Odgovori
 
Bookmark and Share Alati Za temu
Staro 16-02-2012   #1
dxdy
Super Moderator
 
dxdy's Avatar
 
Dob: 44
Mobitel: Xiaomi Mi Mix 2S
Operater: ViP
Postovi: 7,349
Zahvalio: 423
Pohvaljen 6,769 Puta u 2,809 Posta
Uobičajeno [HR] Besplatno otključavanje mobitela

Vipnet i T-Mobile rade Vam besplatno otključavanje mobitela. Od prvog siječnja ove godine u Hrvatskoj je na snagu stupio novi zakon po kojem mobilni operateri moraju otključati mobilni uređaj svim korisnicima kojima je istekla ugovorna obveza pod kojom su kupili uređaj ili su kupili uređaj bez ugovora uz predočenje jamstvenog lista.

Otključati je moguće sve mobilne uređaje pa tako i iPhone koji ste kupili kod domaćih operatera. Radi se o tvorničkom otključavanju koje se ne mijenja prilikom update-a na noviju verziju softwarea. T-mobile nudi mogućnost otključavanja u Centrima ili mail-om dok u Vipnet-u zahtjev morate predati osobno u jednom od Centara.

Naravno kao i sve u Hrvatskoj i ovaj postupak traži određenu proceduru i korake koji nisu jednostavni pa možda odustanete u samom početku. Pogledajte uvjete i samu proceduru postupka za pojedine operatere.

Vipnet
- da je korisnik kupio uređaj na ovlaštenim prodajnim mjestima VIPnet d.o.o., budući da VIPnet d.o.o. neće pružati uslugu otključavanja uređaja, za uređaje koji su kupljeni na drugim prodajnim mjestima, putem oglasnika ili kod drugih operatera;
- da je korisniku istekla ugovorna obveza ili u slučaju prijevremenog raskida ugovora, ukoliko je uređaj vezan za pretplatu;
- da korisnik posjeduje račun koji potvrđuje da je prošlo 24 mjeseca od datuma kupnje uređaja na ovlaštenom prodajnom mjestu VIPneta d.o.o ukoliko uređaj nije vezan uz vlastitu pretplatničku liniju;
- za korisnike unaprijed plaćene usluge, da je prošlo najmanje 12 mjeseci od dana kupnje uređaja na ovlaštenom prodajnom mjestu VIPnet d.o.o., uz predočenje računa.

T-mobile
Otključavanje uređaja je moguće ili u T-Centru ili putem maila. Podaci koje je potrebno poslati u mailu su:
-Ime i prezime
– Kontakt broj
– IMEI uređaja
– MSISDN s kojim je kupljen uređaj (prepaid/postpaid)

Mail adresa na koju se šalju potrebni podaci: tehnicka.podrska@t.ht.hr. U subject (Naslov) maila potrebno je navesti ‘Otključavanje uređaja’.

Ovim putem bismo vas htjeli obavijestiti da na otključavanje uređaja imaju pravo svi korisnici bonova koji su uređaj kupili prije 12 i više mjeseci uz predočenje računa te svi pretplatnici kojima je istekla ugovorna obveza na temelju koje su kupili uređaj ili su kupili mobilni uređaj bez potpisivanja ugovorne obveze na 12/24 mjeseca uz predočenje jamstvenog lista.


Isto vrijedi i za Tele2, BonBon, Tomato i ostale mreže!Donosimo upute kako otključati mobilni uređaj u Tele2, T-mobile i Vip mreži:

Tele2


Korisnici koji žele otključati uređaj kupljen u Tele2 ponudi trebaju poslati navedene podatke putem kontakt obrasca dostupnog na sljedećem linku Tele2 Služba za korisnike:

Bonovi:
-Brand uređaja
-Model uređaja
-Kopiju računa
-Kopiju jamstvenog lista
-IMEI uređaja

Pretplata:
-Brand uređaja
-Model uređaja
-Kopiju jamstvenog lista
-IMEI uređaja
-Korisnički MSISDN ili Ime i prezime pretplatnika

Poslovni korisnici:
-Brand uređaja
-Model uređaja
-Kopiju jamstvenog lista
-IMEI uređaja
-Korisnički MSISDN ili Ime i prezime pretplatnika

Ukoliko korisnik zadovoljava uvjete, bit će mu poslan kod za otključavanje uređaja. Većina uređaja se otključava na način da se u uređaj umetne SIM kartica nekog drugog operatera, a uređaj potom traži kod za otključavanje mreže. Nakon unosa koda za otključavanje mreže odabire se neka od opcija "OK"/"Otključaj"/"Unlock"/"Nastavi". Nakon toga uređaj je moguće koristiti na drugoj mreži. Više pročitajte ovdje.


T-mobile

Otključavanje uređaja je moguće u T-Centru ili putem maila na tehnicka.podrska@t.ht.hr, u subject (naslov) obavezno je upisati "otključavanje uređaja".

Podaci koje je potrebno poslati u mailu su:

- ime i prezime
- jamstveni list ili preslika računa
- kontakt broj
- IMEI uređaja i broj s kojim je uređaj kupljen.

Ukoliko kupovina uređaja nije vezana za korisničku liniju odnosno ako ste mobilni uređaj dobili kao poklon, a posjedujete jamstveni list na kojem se vidi da je uređaj stariji od 24 mjeseca, te da je kupljen na ovlaštenom prodajnom mjestu HT-a možete zatražiti otključavanje uređaja bez naknade.

Više pročitajte ovdje.

Vipnet

Usluga otključavanja uređaja moguća je ukoliko je ispunjen jedan od navedenih preduvjeta:

- korisnik je kupio uređaj na ovlaštenim prodajnim mjestima VIPnet d.o.o.
- korisnik posjeduje račun koji potvrđuje da je proteklo 24 mjeseca od datuma kupnje uređaja na ovlaštenom prodajnom mjestu VIPneta d.o.o ukoliko uređaj nije vezan uz vlastitu pretplatničku liniju odnosno da je da je proteklo najmanje 12 mjeseci od dana kupnje uređaja za korisnike unaprijed plaćene usluge
- usluga otključavanja uređaja biti će realizirana u najkraćem mogućem roku u okviru tehničkih mogućnosti na prodajnom mjestu po podnošenju zahtjeva, a najkasnije u roku 14 dana
Korisnici zahtjev mogu podnijeti u Vip Centrima navedenim u prilogu Uvjeta korištenja.
Više pročitajte ovdje.Od 1. svibnja 2015. HAKOM propisuje da će svaki korisnik koji je pretplatnik nekog operatera moći zatražiti otključavanje svog mobitela iz mreže, dok će oni koji su kupili mobitel u “bonaškom” paketu to isto dekodiranje moći zatražiti nakon godine dana uz predočenje računa za kupljeni mobitel. Operateri će na zahtjev korisnika morati iz svoje mreže otključavati i USB stikove za internetske veze.

Korisnik koji je u pretplatničkom odnosu s operatorom bez obzira na vrijeme trajanja ugovorne obveze može zatražiti otključavanje uređaja, što mu je operator obvezan učiniti u roku od 15 dana od podnošenja zahtjeva. Navedeno može zatražiti neovisno o tome prelazi li drugom operatoru ili ne. Krajnji korisnik može zatražiti otključavanje i starijih uređaja te je operator obvezan iste otključati. Napominjemo da postoje i stariji uređaji koje nije moguće otključati - kažu nam u HAKOM-u.

To konkretno znači da dugogodišnji pretplatnik nekog operatera s više mobitela koje je nakupio u nekoliko godina, može zatražiti besplatno otključavanja kod operatera, a ne mora kod ovlaštenih servisera plaćati dekodiranje od 80 do 100 kuna. I do sada su operateri otključavali uređaje na zahtjev korisnika nakon isteka ugovornog odnosa ili prelaska u drugog operatera, a sada su to obvezni učiniti na zahtjev korisnika u roku od 15 dana, mijenjao on mrežu ili ne.

Zadnji uredio dxdy ; 22-04-2015 u 20:45.
dxdy je odsutan trenutno   Reply With Quote
Zahvalili:
FireM (05-03-2012), psp1 (19-02-2012), RedkinG (19-02-2012)
Staro 19-02-2012   #2
dosadniste
Forumaš
 
Postovi: 4
Zahvalio: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Posta
Uobičajeno

sto znaci prepaid/postpaid??
dosadniste je odsutan trenutno   Reply With Quote
Staro 19-02-2012   #3
dxdy
Super Moderator
 
dxdy's Avatar
 
Dob: 44
Mobitel: Xiaomi Mi Mix 2S
Operater: ViP
Postovi: 7,349
Zahvalio: 423
Pohvaljen 6,769 Puta u 2,809 Posta
Uobičajeno

bonovi i pretplata
dxdy je odsutan trenutno   Reply With Quote
Staro 19-02-2012   #4
Junction
Forumaš
 
Junction's Avatar
 
Lokacija: Ovdje..Ako nisam ovdje, tamo sam..Ako nisam tamo onda sam negdje drugdje..
Mobitel: LG Optimus 3D
Operater: T-Mobile
Postovi: 336
Zahvalio: 26
Pohvaljen 50 Puta u 48 Posta
Uobičajeno

A Hvala Bogu da se napokon i taj dio zakona promjenio..A ne kao prije da nas odje*** ko budale..
Junction je odsutan trenutno   Reply With Quote
Staro 05-03-2012   #5
FireM
Forumaš
 
Mobitel: Nokia Lumia 920
Operater: VIP
Postovi: 10
Zahvalio: 3
Pohvaljen 0 Puta u 0 Posta
Uobičajeno

Hvala dxdy.
Isprobano i dobiveni kodovi za unlock mobitela iz T Mobila. Samo se uz ono navedeno mora u mailu poslati preslika računa ili jamstvenog lista uređaja za kojeg tražite otključavanje.
FireM je odsutan trenutno   Reply With Quote
Staro 22-03-2012   #6
goginho1
Forumaš
 
Postovi: 34
Zahvalio: 19
Pohvaljen 4 Puta u 4 Posta
Uobičajeno

Tomato odbija otljučati mobitele, u službi za korisnike su mi ljubazno odgovorili "kako oni tu uslugu ne omogućuju". Nakon toga sam pitao kako to da ne omogućuju kad po zakonu moraju i kako to da VIP, T-Mobile, i Tele2 to omogućuju, a oni ne, ženska se skroz zbunila i nije znala što bi rekla. Nakon toga sam se lijepo zahvalio na informaciji jer nije ona ništa kriva kao da ona nešto odlučuje (osim ako nije krivo rekla, što sumnjam jer im ni na webu ništa ne piše). Nakon toga zovem VIP i pitam za tomato jel oni to otključavaju jer je Tomato njihova mreža, lik mi tako veli da se obratim tomato službi, i ja kažem da jesam i da kažu da ne omogućuju i lik me već lagano ne želi slušat jer on sa Tomatom nema ništa. Katastrofa, nemaš se kome ni žalit jer Tomato se prodaje po trafikama, intersparovima, tobaccoima i sličnim prčvarnicama. Neću se valjda ić žalit kumicama na Dolcu.

Mislim ono, ovo je čisti slučaj za žalit se HAKOMu ili Potrošačkom kodu, al ja mislim da to neću radit, od tomata imam jadni neki mobitel koji ne vrijedi više ni 50kn koji sam mislio otključat da ne moram ovaj pravi nosit na plažu. Neda mi se sa njima natezat. Samo znam da sam jako razočaran njima i da im je profesionalnost jednaka imenu mreže.

Eto, ovo sam napisao za info ako netko bude imao problema oko toga.
goginho1 je odsutan trenutno   Reply With Quote
Staro 22-03-2012   #7
HCSC
Moderator
 
HCSC's Avatar
 
Lokacija: middle nowhere
Mobitel: Huawei P10 lite & Huawei P8
Operater: HT, VIP
Postovi: 731
Zahvalio: 47
Pohvaljen 178 Puta u 74 Posta
Uobičajeno

tnx.

...a ja potvrđujem da VIP odključava, što je nama, u firmi u kojoj radim to i napravio.
HCSC je odsutan trenutno   Reply With Quote
Staro 01-06-2012   #8
Halil
Forumaš
 
Postovi: 1
Zahvalio: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Posta
Uobičajeno pOZZ SVIM FORUMASIMA

Dali mi moze neko reci kako se dekodiraju mobiteli .. Zelim poceti se bavim dekodiranjem i popravkama mobitela dali je to uopce tesko ,jer vec se dugo bavim preprodajom mobitela pa sam mislio i to da pocnem polako ) Ako moze kakav prijedlog ili slicno .Hvala

Zadnji uredio Halil ; 01-06-2012 u 00:28.
Halil je odsutan trenutno   Reply With Quote
Staro 01-06-2012   #9
Jolenzih16
Forumaš
 
Postovi: 3
Zahvalio: 2
Pohvaljen 0 Puta u 0 Posta
Uobičajeno Sony ericsson xperia x8

Dobar dan. Može li mi netko reći dali se može dekodirati mobitel odmah nakon što smo ga kupili.Ja sam kupio Xperiu x8 u vip-u i hoći ga dekodirati . Zato molim ako netko zna odgovor
Jolenzih16 je odsutan trenutno   Reply With Quote
Staro 01-06-2012   #10
dxdy
Super Moderator
 
dxdy's Avatar
 
Dob: 44
Mobitel: Xiaomi Mi Mix 2S
Operater: ViP
Postovi: 7,349
Zahvalio: 423
Pohvaljen 6,769 Puta u 2,809 Posta
Uobičajeno

besplatno ne ako je uzeta ugovorna obveza

svaki servis otkljuca za lovu
dxdy je odsutan trenutno   Reply With Quote
Zahvalili:
Jolenzih16 (01-06-2012)
Staro 01-06-2012   #11
Jolenzih16
Forumaš
 
Postovi: 3
Zahvalio: 2
Pohvaljen 0 Puta u 0 Posta
Uobičajeno Sony ericsson xperia x8

ee a dali će biti šta drugačije na mobitelu koji je kupljen u vip-u i dekodiran na t-mobile ili sve mreže i na mobitel koji je kupljen u t- mobile. Dali će biti sve isto ili? :P
Jolenzih16 je odsutan trenutno   Reply With Quote
Staro 01-06-2012   #12
dxdy
Super Moderator
 
dxdy's Avatar
 
Dob: 44
Mobitel: Xiaomi Mi Mix 2S
Operater: ViP
Postovi: 7,349
Zahvalio: 423
Pohvaljen 6,769 Puta u 2,809 Posta
Uobičajeno

sve je isto...
dxdy je odsutan trenutno   Reply With Quote
Zahvalili:
Jolenzih16 (01-06-2012)
Staro 01-06-2012   #13
Jolenzih16
Forumaš
 
Postovi: 3
Zahvalio: 2
Pohvaljen 0 Puta u 0 Posta
Uobičajeno

Quote:
Orginalni autor dxdy Pregledaj
sve je isto...
hvala puno
Jolenzih16 je odsutan trenutno   Reply With Quote
Staro 22-11-2012   #14
minijatura
Forumaš
 
minijatura's Avatar
 
Operater: t-mobile
Postovi: 4
Zahvalio: 1
Pohvaljen 0 Puta u 0 Posta
Uobičajeno

Quote:
Orginalni autor dxdy Pregledaj
.. u Hrvatskoj je na snagu stupio novi zakon po kojem mobilni operateri moraju otključati mobilni uređaj svim korisnicima kojima je istekla ugovorna obveza pod kojom su kupili uređaj ili su kupili uređaj bez ugovora uz predočenje jamstvenog lista.
..što nakon isteka ugovora i odjave broja, kakva je procedura?..
minijatura je odsutan trenutno   Reply With Quote
Staro 22-11-2012   #15
dxdy
Super Moderator
 
dxdy's Avatar
 
Dob: 44
Mobitel: Xiaomi Mi Mix 2S
Operater: ViP
Postovi: 7,349
Zahvalio: 423
Pohvaljen 6,769 Puta u 2,809 Posta
Uobičajeno

Quote:
Orginalni autor minijatura Pregledaj
..što nakon isteka ugovora i odjave broja, kakva je procedura?..
pa procedura bi trebala biti ista...
dxdy je odsutan trenutno   Reply With Quote
Staro 22-11-2012   #16
minijatura
Forumaš
 
minijatura's Avatar
 
Operater: t-mobile
Postovi: 4
Zahvalio: 1
Pohvaljen 0 Puta u 0 Posta
Uobičajeno

..poslao mail u tele2, nadam se odgovoru, a ako ne dobijem, može li mi prema imei kod dati u t-mobilu?..
__________________
..sporo kopčam, još sporije hodam...
minijatura je odsutan trenutno   Reply With Quote
Staro 23-11-2012   #17
minijatura
Forumaš
 
minijatura's Avatar
 
Operater: t-mobile
Postovi: 4
Zahvalio: 1
Pohvaljen 0 Puta u 0 Posta
Uobičajeno

..nema od maila niti m... .. ima li netko kakav link za kalkulator prema imei a da podržava N2760 i tele2?..
__________________
..sporo kopčam, još sporije hodam...
minijatura je odsutan trenutno   Reply With Quote
Staro 23-11-2012   #18
dxdy
Super Moderator
 
dxdy's Avatar
 
Dob: 44
Mobitel: Xiaomi Mi Mix 2S
Operater: ViP
Postovi: 7,349
Zahvalio: 423
Pohvaljen 6,769 Puta u 2,809 Posta
Uobičajeno

ma najbolje je direkt k njima otici.... tko zna da li uopce netko cita mailove...
dxdy je odsutan trenutno   Reply With Quote
Zahvalili:
minijatura (23-11-2012)
Staro 23-11-2012   #19
minijatura
Forumaš
 
minijatura's Avatar
 
Operater: t-mobile
Postovi: 4
Zahvalio: 1
Pohvaljen 0 Puta u 0 Posta
Uobičajeno

Quote:
Orginalni autor dxdy Pregledaj
ma najbolje je direkt k njima otici.... tko zna da li uopce netko cita mailove...
..zvao danas, dobio upute, poslao mailom garanciju sa svim podacima, odjavljen broj, IMEI, raskid ugovora........ i naravno po uputi "Molim lijepo...".. javim svakako ako stigne ili kad stigne...
__________________
..sporo kopčam, još sporije hodam...
minijatura je odsutan trenutno   Reply With Quote
Staro 06-01-2013   #20
samanta
Forumaš
 
Postovi: 1
Zahvalio: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Posta
Uobičajeno

mozete li mi slati kod za otkljucavanje nokie 5730s-1.ali bi htela na ausztrijskoj kartici da mogu da ga otkljucam na wowww
samanta je odsutan trenutno   Reply With Quote
Staro 06-01-2013   #21
dxdy
Super Moderator
 
dxdy's Avatar
 
Dob: 44
Mobitel: Xiaomi Mi Mix 2S
Operater: ViP
Postovi: 7,349
Zahvalio: 423
Pohvaljen 6,769 Puta u 2,809 Posta
Uobičajeno

ne šaljemo mi ništa niti otključavamo
dxdy je odsutan trenutno   Reply With Quote
Staro 06-01-2013   #22
Skills22
Forumaš
 
Postovi: 1
Zahvalio: 1
Pohvaljen 0 Puta u 0 Posta
Uobičajeno

nisam bas u potpunosti razumio temu pa molim odgovor:

znači li to da ako ja ako kupim uredaj u vipu(sa njihovom garancijom..)mogu podnijeti zahtjev za otključavanje mobitela u T-Mobile-u
Skills22 je odsutan trenutno   Reply With Quote
Staro 06-01-2013   #23
dxdy
Super Moderator
 
dxdy's Avatar
 
Dob: 44
Mobitel: Xiaomi Mi Mix 2S
Operater: ViP
Postovi: 7,349
Zahvalio: 423
Pohvaljen 6,769 Puta u 2,809 Posta
Uobičajeno

ne već u VIP-u... otključavaš tamo gdje si ga kupio
dxdy je odsutan trenutno   Reply With Quote
Zahvalili:
Skills22 (06-01-2013)
Staro 11-01-2013   #24
dxdy
Super Moderator
 
dxdy's Avatar
 
Dob: 44
Mobitel: Xiaomi Mi Mix 2S
Operater: ViP
Postovi: 7,349
Zahvalio: 423
Pohvaljen 6,769 Puta u 2,809 Posta
Uobičajeno

dodatak:

Donosimo upute kako otključati mobilni uređaj u Tele2, T-mobile i Vip mreži:

Tele2

Korisnici koji žele otključati uređaj kupljen u Tele2 ponudi trebaju poslati navedene podatke putem kontakt obrasca dostupnog na sljedećem linku Tele2 Služba za korisnike:

- kopija računa
- ime i prezime
- OIB
- korisnički MSISDN (mobilni broj)
- brand uređaja
- model uređaja
- boja uređaja
- IMEI uređaja

Ukoliko korisnik zadovoljava uvjete, bit će mu poslan kod za otključavanje uređaja. Većina uređaja se otključava na način da se u uređaj umetne SIM kartica nekog drugog operatera, a uređaj potom traži kod za otključavanje mreže. Nakon unosa koda za otključavanje mreže odabire se neka od opcija "OK"/"Otključaj"/"Unlock"/"Nastavi". Nakon toga uređaj je moguće koristiti na drugoj mreži. Više pročitajte ovdje.


T-mobile

Otključavanje uređaja je moguće u T-Centru ili putem maila na tehnicka.podrska@t.ht.hr, u subject (naslov) obavezno je upisati "otključavanje uređaja".

Podaci koje je potrebno poslati u mailu su:

- ime i prezime
- jamstveni list ili preslika računa
- kontakt broj
- IMEI uređaja i broj s kojim je uređaj kupljen.

Ukoliko kupovina uređaja nije vezana za korisničku liniju odnosno ako ste mobilni uređaj dobili kao poklon, a posjedujete jamstveni list na kojem se vidi da je uređaj stariji od 24 mjeseca, te da je kupljen na ovlaštenom prodajnom mjestu HT-a možete zatražiti otključavanje uređaja bez naknade.

Vipnet

Usluga otključavanja uređaja moguća je ukoliko je ispunjen jedan od navedenih preduvjeta:

- korisnik je kupio uređaj na ovlaštenim prodajnim mjestima VIPnet d.o.o.
- korisnik posjeduje račun koji potvrđuje da je proteklo 24 mjeseca od datuma kupnje uređaja na ovlaštenom prodajnom mjestu VIPneta d.o.o ukoliko uređaj nije vezan uz vlastitu pretplatničku liniju odnosno da je da je proteklo najmanje 12 mjeseci od dana kupnje uređaja za korisnike unaprijed plaćene usluge
- usluga otključavanja uređaja biti će realizirana u najkraćem mogućem roku u okviru tehničkih mogućnosti na prodajnom mjestu po podnošenju zahtjeva, a najkasnije u roku 14 dana
Korisnici zahtjev mogu podnijeti u Vip Centrima navedenim u prilogu Uvjeta korištenja.
Više pročitajte ovdje.

Zadnji uredio dxdy ; 11-01-2013 u 18:24.
dxdy je odsutan trenutno   Reply With Quote
Staro 10-06-2013   #25
not_my_real_name
Forumaš
 
Postovi: 2
Zahvalio: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Posta
Uobičajeno

postoji li kakva opcija za ovakvu situaciju: dobio sam telefon, zaključan na t-mobile, kupljen prije više od 2 godine preko interneta, dobio sam jamstveni list ali nije ispunjen, račun davno izgubljen

Zadnji uredio not_my_real_name ; 10-06-2013 u 17:33.
not_my_real_name je odsutan trenutno   Reply With Quote
Odgovori

Alati Za temu

Dozvole Podforuma/Teme
Ne možete otvarati nove teme
Ne možete odgovarati na postove
Ne možete slati privitke
Ne možeteuređivati vlastite postove

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


           

Vremenska Zona je GMT +2. Trenutno je 09:23 sati.


Powered by vBulletin ©
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.2