View Single Post
Staro 12-02-2011   #137
sinke
Forumaš
 
sinke's Avatar
 
Lokacija: zagreb
Mobitel: N95
Operater: t-mobile
Postovi: 2
Zahvalio: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Posta
Uobičajeno

Quote:
Orginalni autor maddog Pregledaj
Upozorenje!!!
Korisici koji imaju otključan (unlock) iPhone neka ne rade ovaj jailbreak već čekaju da izađe otključavanje (unlock) za baseband 05.15.04 (iPhone 3G i iPhone 3GS) i 03.10.01 (iPhone 4).

Alat koji će vam služit za jailbreak vašeg iPhone u kojem se nalazi iOS 4.2.1 i iOS 4.2.6 (iOS 4.2.6 se nalazi samo u uređajima koji se prodaje u Americi u operatera Verizon) zove se greenpois0n RC5 4. Ovaj alat je bolji od redsn0w 0.9.7 u tome što vam ne treba nikakav SHSH dok vam u redsn0w 0.9.7 treba SHSH od iOS 4.2 beta 3 što znači da redsn0w 0.9.7 ne može jailbreak kupljeni iPhone sa iOS 4.2.1 i kupljeni iPhone sa iOS 4.2.6. greenpois0n RC5 4 radi i na Mac računalima i na Windows računalima dok redsn0w 0.9.7 radi samo na Mac računalima.

Jailbrake iOS 4.2.1 i iOS 4.2.6 (svi iPhone uređaji) (Windows XP SP3, Windows Vista SP2, Windows 7, Mac OSX 10.5.8 i Mac OSX 10.6)

Potrebno:
iTunes 10.1.2 ili noviji
greenpois0n RC5 4
iPhone
iPhone USB kabel
Wi-fi ili mobilni podatkovni promet

Postupak
Korisnici Verizon iPhone (koji imaju iOS 4.2.6) neka krenu od točke 2.
1. Ako vam iPhone nije na iOS 4.2.1 upalite iTunes (iTunes treba biti verzija 10.1.2 ili novija, ako nije napravite update sa Apple Software Update) spojite iPhone i napravite update iPhone OS-a na iOS 4.2.1 (onaj tko je prije na iPhone imao Jailbrake mora napravit restore), čekajte da sve završi i iskopčajte ga.
2. Dignite greenpois0n RC5 4 sa stranice
http://www.iphonedownloadblog.com/iphone-downloads/
i ekstraktirajte ga na radnu površinu (desktop).
3. Upalite greenpois0n RC5 4 (na Windows Vista i Windows 7 greenpois0n RC5 4 trebate upaliti kao administrator; stisnite ikonu desnom tipkom miša i odaberite Pokreni kao administrator (Run as administrator)). Pri samom paljenju greenpois0na RC5 4 iTunes će se ugasiti tako da ga vi nemate potrebe ugasiti. Sada isključeni iPhone prikopčajte na kompjuter i stisnete Prepair to Jailbreak (DFU) i pratite upute kako bi stavili vaš iPhone u DFU mode. Ako niste uspjeli stisnite Try Again i ponovite.
4. Ako ste uspjeli stisnite Jailbreak! i čekajte da sve završi. Nakon zvršetka iskopčajte iPhone iz kompjutera i za svaku sigurnost restartajte ga.
5. Nakon što se iPhone upali na njemu ćete vidjeti Loader. Spojite se na Wi-fi ili mobilni podatkovni promet i uđite u Loader. Izaberite Cydia i instalirajte je. Nakon što se Cydia instalira doći će poruka želite li maknuti Loader i stisnite Remove. Vaš iPhone će se restartati.
6. Sada se Cydia nalazi na iPhone što znači da je Jailbreak uspio.

Mnogi korisnici se pitaju što dalje nakon ovoga. Evo kako uputit Cydia u pogon.
Potrebno:
Jailbreak iOS 4.2.1 i iOS 4.2.6
Cydia
Wi-fi ili mobilni podatkovni promet

Upute:
1. Nakon što ste napravili jailbreak po gornjim uputama spojite se na Wi-fi ili mobilni podatkovni promet, stisnite Cydia i čekajte da se vaš iPhone konfigurira.
2. Nakon toga se ponovno spojite na Wi-fi ili mobilni podatkovni promet i stisnite Cydia. Sada vas Cydia pita kako ćete je koristiti tj. što ste vi. Ja bi vam preporučio diveloper jer ćete tako uvijek na njoj imati sve najnovije kad izađe. Pričekajte da Cydia učita izvore. Ako vam se pojavi upgrade stisnite Complete Upgrade i čekajte da se to instalira. Cydia vam može tražiti restart mobitela što vi trebate i stisniti.
3. Nakon što vam se iPhone upali ponovno se spojite na Wi-fi ili mobilni podatkovni promet i stisnite Cydia. Pričekajte da učita izvore i početnu stranicu.
4. Kako bi imali što više aplikacija morate imati što više izvora. Ako vam trebaju novi izvori otiđite na početnoj stranici na More Package Sources i instalirajte ih. Može vam se pojaviti greška prilikom instalacije izvora. Ne paničarite samo stisnite OK.
5. Za korisnike koji ne žele plačati aplikacije na Cydia neka prate post
Izvor na Cydia gdje možete download većinu aplikacija koje na Cydia inaće plačate
na stranici 6.
6. Za instalacija aplikacija na iPhone bez njihove kupnje u iTunesu pratite post
Instalacija aplikacija na iPhone bez njihove kupnje u iTunesu
na stranici 3.
Sretno!


Otključavanje iPhone 3G i iPhone 3GS radi se zamjenom basebanda 05.15.04 sa 06.15.00 koristeći redsn0w 0.9.7. To vam je baseband od iPad OS 3.2.2. Baseband 06.15.00 se može otkljičati sa ultrasn0w 1.2. redsn0w 0.9.7 trenutno radi samo na Mac računalima.

Upozorenje!!!
Novi baseband koji dobijete ovakvim otključavanjem ne možete vratiti na stari pa dobro razmislite hoćete li ovo raditi jer vam ode garancija. Restore ne pomaže kao prije. Prije ste napravili restore i nitko ne zna da ste radili jailbreak jer je baseband odgovarao iOS-u, a sada nećete moći napraviti restore pošto Apple vrši provjeru basebanda. Kako iOS 4.2.1 treba imati baseband 05.15.04, a vaš iOS 4.2.1 ima baseband 06.15.00 ostali ste zarobljeni na iOS 4.2.1 sa basebandom 06.15.00 bez mogućnosti restora, a možda i updatea na novi iOS. Sa downgradeom (ako ga uspijete napraviti) baseband ostaje 06.15.00 pa ste na istome. Ponavljam razmislite prije radnje!!!
Za iPhone 4 otključavanje još ne postoji.
na linku za download greenpoison-a rc5 postoji GREANPOISON RC5 I GREANPOISON RC5 b4, koji od njih treba skinut
sinke je odsutan trenutno   Reply With Quote