Procitao cijeli review (samo pohvale) i vise manje sam siguran da ga kupujem iz nekoliko razloga: koji god mobitel uzmem u zadnje vrijeme dosadi mi nakon 5 dana

(promjenio ih 200tinjak), imam dojam da je totalno razlicita spika od onog na sta smo/sam naviknut, procitao desetke reviewova i stvorio neki pozitivan dojam o njemu (vidjet cemo kak dugo

)...
Enivej da ne baljezgam o vama nebitnim stvarima, imam par konkretnih pitanja...
Naime planiram kupiti 3g 8gb u Tmobileu u iphone tarifi (300), te me zanimaju sljedece stvari (ima i par off pitanja vezanih uz tarifu, a ne sami uredaj). Ne mislim ga otkljucavat, a otvorit ga ili ak sam dobro shvatio jailbreakat namjeravam nakon nekog vremena... E sad evo i pitanja:
1) MMS. Shvatih da ga treba jailbreakat i instalirat SwirlyMMS kako bi ga imao. Da li je to tocno i da li provjerno funkcionira slanje i primanje?
2) Ako je ovo gore tocno - kako Tmobile naplacuje MMS ako sluzbeno MMS ne postoji za iphone?
3) Izvjesce o isporuci poruke. Da li ikako postoji (ovo mi je stvarno jedna od bitnijih stvari)?
4) Itunes, App Store. Koliko sam skuzio treba se regat sa kreditnom karticom da bi mogao kupovat aplikacije. Da li je kreditna potrebna samo kao neka vrsta "kontrole", a aplikacije se zaracunavaju na tmobile racun ili naplata dolazi na karticu? Ako dolazi na karticu onda pretpostavljam da nema veze cija je? Tj racuni i sve bi glasili na mene American mi ima zhena (jbga ja koristim diners kojeg App store ne podrzava)
5) SMS. Koje su mogucnosti pisanja? Screenshotovi na netu prikazuju samo landscape qwerty opciju. Da li ima multitap (klasicni setup kao na fizickoj tipkovnici mobitela)? Da li qwerty postoji i u portret modu ili samo landscapeu?
6) SMS T9. Negdje sam procitao da se T9 ne moze iskljuciti prilikom pisanja poruke. Istina ili ne?
7. Jailbreak. Pretpostavljam da se s njim ponistava garancija? Vidim da verzija softa 3 beta ili 2.2 ne podrzava tj da se jos ne moze "otvoriti". Istina ili ne? Da li netko zna stanje u Tmobileu tj koje su verzije na njihovima? Tu sam malo laik za iphone sw, pa svako dodatno objasnjenje cijenim...
8. Tmobile tarifa iphone. Pise da se za 150 minuta koje su ukljucene u tarifu naplacuje uspostava poziva 0,25lp. Ako dobro shvacam onda je to mjesecno minimum 300kn + 0,25lp x koliko poziva unutar tih 150 besplatnih minuta. Nakon tih 150 mi je jasno, cijena 1,19kn bez uspostave poziva...
9. Safari tj surfanje. Citam ne podrzava flash. Pliz navedite neki web koji ne radi, cisto da skuzim sta tocno ne ucitava tj kako ga ne ucitava. Mozda nisam bas jasan ali npr ako postoji samo nekakav flash banner na odredenoj stranici - da li on normalno otvara tu stranicu osim bannera ili uopce ne dela?
10. Baterija. Trajanje prilikom normalnog koristenja (za iphone, dakle sa surfanjem itd...)? Nekakav prosjek? Za primjer - n6300 mi je trajala 1 dan, k800 dva i pol, u600 jedan i pol, Cookie 3 dana....10 minuta poziva, 20tak smsova, sat i pol prckanja po drugim stvarima.
11. Bluetooth. Jednostavno - da li radi file transfer sa kompom/drugim BT uredajima?
12. Mp3. Da li normalno mogu prebacivati muziku sa kompa na iphone? Da li se mp3ica moze postaviti kao ringtone?
Mislim da je to za sada sve kaj me muci ;D Ako se sjetim jos necega nadopisat cu... Ono sto mi je za sada broj 1 po pitanju vaznosti su unos teksta (qwerty, multitap, T9 - pitanja gore) i MMS (ok za ovo sam vec skoro siguran da radi)...
Kamera me zanima jedino za fotke ali koliko vidim video snimanje je isto rijeseno nekakvom dodatnom aplikacijom...
Uf 2 much teksta ali vec me dosta vremena nije neki telefon ovako zaintrigirao (da,da,da ja sam isto pao pod utjecajem globalnog modernizma i korporativno brain washinga by Apple - so what? ;D )...
Hvala svima na mogucim odgovorima :thumbup: